понедељак, 1. октобар 2012.

Nightwish - Promena u postavi



Finski Symphonic Power Metal bend Nightwish, odlučio se na određenu promenu u postavi. Naime, članica benda više nije Anette Olzon. Bend je u saopštenju izjavio da su se svi saglasili i odlučili na ovaj potez, jer je u bendu već duže vreme bilo nesuglasica. Zato su, kako je dalje navedeno, rešili da se sporazumno rastanu i na ovaj način obe strane zadovolje na neki način.

Iako je bend ostao bez pevačice, članovi su takođe istakli da nemaju nameru da otkazuju koncerte koji su već zakazani u okviru turneje po Severnoj Americi sa bendom Kamelot. Počev od večeras, poziciju pevačice preuzeće holandska pevačica Floor Jansen, publici poznata kao pevačica benda After Forever.

Da podsetimo, prošlog petka pre koncerta, sada već bivšoj pevačici, Anette Olzon, pozlilo je, te je hitno prebačena u bolnicu gde je morala da ostane duže vreme. Da se koncert ne bi otkazao, kao zamena upale su Elize Ryd (Amaranthe) i Alisa White-Gluz (The Agonist). Anette je kasnije osudila taj čin na svom blogu rečima da nju čak niko nije ni pitao za mišljenje oko toga, i da ona misli da ta odluka nije bila dobra. Takođe, pevačica se izvinila publici koja je došla da vidi bend u punom sastavu, a to nije mogla.

Anette je u Nightwish došla 2007. godine, kao zamena bivšoj pevačici Tarji i sa bendom je snimila dva albuma - Dark Passion Play (2007.) i Imaginaerum (2011.).

Нема коментара:

Постави коментар