уторак, 8. април 2014.

Opeth - objavljeni detalji o novom albumu



Švedski Progressive Metal bend Opeth objavio je detalje o predstojećem jedanaestom albumu. Roadrunner Records je objavio traklistu kao i naziv samog albuma.

Album će nositi ime "Pale Communion", a iza produkcije samog albuma stoje frontmen benda Mikael Åkerfeldt, i Steve Wilson (Porcupine Tree), koji je uradio miks ovog izdanja. Pre izlaska samog albuma, pojaviće se singl pod nazivom "Cusp of Eternity".

Inače, sam Åkerfeldt je u ranijem intervjuu izjavio da želi da napravi nešto melodičnije sa još jačim vokalnim melodijama, i melodijama uopšte. Može se već unapred reći da ni na ovom albumu ne možemo očekivati povratak death metalu.

Inače, da podsetimo, Opeth je nastao 1990. godine u Švedskoj. Poslednji album koji je bend izdao je "Heritage" iz 2011. godine, koji nije naišao na preveliko odobrenje publike, naročito zbog nedostatka growl vokala i laganog prelaska u progressive rock vode.

Novi album "Pale Communion" pojaviće se 17. juna 2014. pod etiketom Roadrunner Records-a, a kako izgleda traklista, pogledajte sami.

Traklista:
01 - Eternal Rains Will Come
02 - Cusp of Eternity
03 - Moon Above, Sun Below
04 - Elysian Woes
05 - Goblin
06 - River
07 - Voice of Treason
08 - Faith in Others

Нема коментара:

Постави коментар