петак, 3. мај 2013.

Slayer - Preminuo gitarista Jeff Hanneman



Sa žaljenjem obaveštavamo narod o ovakvoj vesti, ali kao što se zna - najlošije se najbrže šire. Oko 11 časova po Severnoameričkom vremenu preminuo je legendarni gitarista benda Slayer - Jeff Hanneman.

U saopštenju benda navodi se da sa žaljenjem obaveštavaju javnost da je Jeff preminuo od posledica otkazivanja jetre, i da je preminuo u blizini svoje kuće u južnoj Kaliforniji. Podsećamo da je početkom 2011. poznati gitarista imao problema sa nekrotizirajućim fascitisom, i da je zbog nekroze pretila opasnost od amputacije ruke. 

Jeff Hanneman u poslednje vreme nije nastupao sa Slayer-om, što zbog zdravstvenih problema, što u 2011. godini kada se oporavljao, a kada ga je zamenio gitarista benda Exodus Gary Holt, a zatim i Pat O' Brien.

Jeff će biti upamćen kao legendarni gitarista i kao čovek koji je napisao tekstove i muziku za mnoge poznate pesme benda Slayer, od čega najpoznatije: "Angel of Death", "Seasons in the Abyss", "Raining Blood", "Mandatory Suicide", "South of Heaven", itd. Sa Slayer-om je snimio 11 studijskih albuma i bio je jedan od originalnih članova.

Ne preostaje nam ništa nego da izrazimo saučešće i nadu da će se Slayer raspasti, jer bez Lombarda i Hanneman-a nema svrhe njihovog postojanja. Počivaj u miru.

R.I.P. Jeff Hanneman (1964 - 2013)

Нема коментара:

Постави коментар