понедељак, 3. септембар 2012.

Convulse - Povratak na velika vrata



Finski Death Metal bend Convulse, vraća se na velika vrata. Sećate se, to je onaj obskurni bend iz 90ih, koji je pre 18 godina prestao sa radom. Celo punoletstvo desilo se od tada, a momci, sada već ljudi iz benda izgledaju spremniji nego ikad da svoj povratak učine što boljim.

Pre svega, rešili su da svu energiju usmere na što bolje usviravanje, jer kako vokal / gitarista Rami Jämsä kaže - ništa ne može pobediti bend koji uživo ume da razbije publiku.

Bend pre svega namerava da još ovog novembra izda novi EP koji će sadržati dve nove pesme, a 2013. godine očekuje se novi studijski album. Kako su već ranije izjavili, novi album odiše savršenom old school atmosferom, kao i pre 20 godina. Inače, bend je izdao 2 albuma - klasik iz 1991. "World Without God" i death 'n' roll album "Reflections" iz 1994., koji nikada nije dostigao svog prethodnika. Potom se bend raspao i gubi mu se svaki trag - do danas!

Bend je potpisao ugovor sa Svart Records i sviraće na Maryland Deathfest 2013. Toliko je za sada najavljeno. U javnosti je ovih dana i jedan video, tj rehearsal pa poslušajte i pogledajte. Praše i posle 20 godina!


Нема коментара:

Постави коментар