петак, 7. децембар 2012.

Gates of Winter - Komplikacije oko novog albuma



Dosta vode je proteklo Dunavom otkad su ovi momci najavili svoj novi album. Kanadski Symphonic Progressive Metal bend Gates of Winter izdao je saopštenje o određenim komplikacijama u vezi sa novim albumom koji je trebalo da bude izdat krajem ove godine.

Posle slabog oglašavanja momaka iz benda, bilo je jasno da od albuma Perihelion neće biti ništa ove godine. Sredinom godine, momci su se razdvojili zbog ličnih obaveza i problema, pa je to i naškodilo snimanju. Takođe, bend je najavio da će novi album biti prosečne dužine jednog EP-a i da će verovatno čak i ime izdanja biti promenjeno, pa tako sve informacije koje smo do sada imali padaju u vodu.

Do sada je spremno 6 pesama koje će se naći na albumu, ali je potrebno vreme radi "uglačavanja" projekta, pa se stoga očekuje da će album izaći tek sledeće godine, a ne ovog meseca, kao što je planirano. Po rečima benda, novi album će biti znatno drugačiji od prethodnog, teži, sofisticiraniji i brži.

Inače, bend je nastao 2003. godine, ali je album prvenac Lux Aeterna ugledao svetlost tek 2008. godine. Album je okarakterisan kao veoma dobar od strane kritičara metal muzike. Ostaje nam samo čekanje novog izdanja, i nada da će požuriti.

Нема коментара:

Постави коментар