среда, 16. јануар 2013.

Amorphis - Detalji o novom albumu



Poznato je da sam već ranije hvalio Amorphis jer, realno, za dve nedelje u studiju, dali su nam više materijala nego Jari za 7 godina.

Elem, finski Progressive Metal bend Amorphis otkrio je da će se novi album zvati Circle, a da će ugledati svetlost dana 19. aprila 2013. godine, preko već dobro poznatog svima Nuclear Blast Records-a.  Ovo će inače biti 11. album ovih momaka kojima baš dobro ide ono što rade. Poslednji album The Beginning of Times izdat je 2011, a produkcija je, kao što smo već najavili pre nekoliko meseci, poverena mastermajndu benda Hypocrisy - Peter Tagtgren-u.

Inače, otkriveno je takođe da će Circle biti konceptualan album koji prati preživljavanje jednog čoveka. Pevač Tomi Joutsen je komentarisao: "Krug predstavlja integritet. Nekada, kada se raspravljalo o bitnim stvarima, mudri ljudi sedeli su baš u krugovima. Zna se da nije svako mogao da dobije poziv u takav krug, ali  u ovoj priči, protagonista dobija poziv među mudre da uđe u taj krug".

Da podsetimo - Amorphis u ovoj postavi deluje od 2005. godine, a od tad je snimljeno četiri albuma koji su pokupili sjajne ocene. Videćemo da li će tako biti i sa ovim albumom.

Нема коментара:

Постави коментар