петак, 11. јануар 2013.

Tuomas Saukkonen - Neočekivani preokret u radu, svi bendovi raspušteni



Finska javnost je veoma začuđena i iznenađena, a ne može se reći da to nije slučaj i sa metal javnošću širom sveta. Finski muzičar Tuomas Saukkonen rešio je da raspusti sve svoje bendove do poslednjeg, a koji uključuju pre svega glavni bend Before the Dawn i projekte samog Tuomasa - Black Sun Aeon, RoutaSielu i The Final Harvest. Svoju odluku, Tuomas je obrazložio finskim medijima.

Frontmen svih ovih projekata naveo je da više nema strasti koju je posedovao u stvaranju muzike za sve te projekte. Svi projekti su i inače stvoreni da bi postojala određena umetnička sloboda, kako bi se u Before the Dawn održao stil koji je prepoznatljiv. Tako su zapravo nastali fantastični bendovi koji su gajili drugačiji zvuk od matičnog, poput Black Sun Aeon ili Dawn of Solace. "Sada kada je rešeno da Before the Dawn prestane da postoji, logično je da i svi ostali projekti treba da nestanu sa njim, kako bih mogao da počnem iz početka." - rekao je Tuomas u intervjuu za finski Kaaoszine.

Što se tiče nastavka, Tuomas se neće povući iz muzike. Sve ove silne projekte i bendove zameniće jedan, jedinstveni, pod imenom Wolfheart. Po njegovim rečima, Wolfheart će biti novi projekat, koji će gajiti energiju koju je imao Before the Dawn i mračnu i epsku atmosferu koju je imao Black Sun Aeon. Takođe, naglašeno je da se mogu očekivati veoma raznovrsne pesme i albumi, jer više neće morati da se fokusira na tri ili četiri benda, već na samo jedan.

Takođe, svaki od bendova - Before the DawnBlack Sun AeonRoutaSielu i The Final Harvest imaće oproštajne turneje i oproštajne nastupe na kome će se pojaviti po poslednji put. Takođe, Tuomas je najavio da će on sa pojedinim članovima ostalih projekata, odraditi "unplugged" turneju po Finskoj, a gde će se izvoditi akustične obrade pomenutih projekata, i uz to, projekta Dawn of Solace.

Inače, Tuomas Saukkonen je prethodnih godina proglašavan za finskog muzičara godine. Svaki od njegovih projekata ima sijaset albuma, od kojih nijedan nije dobio kardinalno loše ocene, što od recenzenata, što od publike. Takođe, objavljen je teaser za novi bend Wolfheart, koji možete pogledati, tj. čuti ispod.


Bendovi Tuomas Saukkonen-a:
Before the Dawn - Melodic Death Metal (1999 - 2013)
Black Sun Aeon - Doom / Death Metal (2008 - 2013)
RoutaSielu - Melodic Death Metal (2010 - 2013)
The Final Harvest - Thrash Metal / Deathcore (2007 - 2013)
Dawn of Solace - Melodic Doom / Death Metal (2005 - (?)2013)
Bonegrinder - Death Metal (2003 - 2003)
Wolfheart - Melodic Death / Doom Metal (2013 - )

Нема коментара:

Постави коментар