среда, 16. јануар 2013.

Toxik - Ponovna reformacija i planovi



Sudeći po saznanju sajta Bravewords, američki Progressive Thrash Metal bend Toxik, po drugi put će se ponovo okupiti u svojoj karijeri.

Reformacija benda uključiće originalne članove Josh Christian-a i Mike Sanders-a, kao i bivšeg basistu Brian Bonini-ja. Nažalost, bend se sada suočava sa problemom potrage za bubnjarom, jer je Tad Leger odbio da učestvuje u reformaciji benda.

Takođe, iz tabora Toxik-a je najavljeno da je bend ponovo reformisan ne samo zbog žive svirke, već i da bi izdali novi studijski album.

Kako su originaln član, Christian, komentarisao, materijal je pisan poslednjih godinu dana, i smatra se odličnim, teškim materijalom punim teških rifova, prepoznatljivih za Toxik. Takođe, rekao je da poštuje odluku bubnjara, jer je Tad već duže vreme u poslu oko svog Doom Metal benda Lucertola u kome svira gitaru i piše svu muziku. "Diskutovano je o tome da će se Tad možda pojaviti na nekoj pesmi, ali niko od njega ne može tražiti da se odvoji od svog umetničkog deteta i ostavi ga zarad nas" - dodao je Christian na kraju svog izlaganja.

Inače, Toxik je osnovan 1985. godine, a delao je do 1992. godine. Za to vreme izbacili su dva studijska albuma - World Circus iz 1987. i Think This iz 1989. godine, a sve preko izdavačke kuće RoadRunner Records. Inače, njihovi albumi smatraju se klasicima progresivnog treša i jednim od najboljih treš metal albuma ikad. Da li će to biti i sa novim materijalom - ostaje da se vidi.

Нема коментара:

Постави коментар